Notícies

Posted by Dolors

Mas Piteu, una residència on et cuidaran com a casa

Des de fa més de 8 anys, Mas Piteu ofereix serveis integrals a persones grans que volen viure en una residència i, al mateix temps, sentir-se com a casa. Ubicat sobre la Roda de Dalt, a tocar de la carretera de l’Arrabassada, compta amb unes instal·lacions de 5.300 m² àmplies, còmodes i molt lluminoses al mig d’una gran zona enjardinada.

L’equip de Mas Piteu està format per professionals, de diferents disciplines, al servei de les persones que hi viuen, que disposen diàriament de metge  servei d’infermeria, psicologia, rehabilitació i treball social. A més d’altres serveis com bugaderia, perruqueria, podologia, cuina pròpia amb dietes adaptades, pàrquing gratuït per als familiars i serveis addicionals personalitzats en funció de les necessitats de cadascú.

Les persones que venen a viure a Mas Piteu disposen de tallers i activitats dissenyades per potenciar el benestar físic, cognitiu, social i emocional de cada persona, atenent el seu estat i desig personal.

A més, disposa de sales de lectura i repòs, jocs de taula i zona d’informàtica amb connexió wifi.

Et convidem a visualitzar aquest vídeo, amb el que descobriràs les instal·lacions i els serveis dels quals gaudeixen les persones que viuen a Mas Piteu i que fan que se sentin com a casa.

Posted by Dolors

El projecte Acollim entre persones grans i menors migrants no acompanyats de la residència Mas d’Anglí rep un accèssit als Premis ACRA

El projecte Acollim de la residència Mas d’Anglí ha rebut un accèssit a l’edició 2019 dels Premis ACRA. Acollim és una experiència intercultural entre persones grans i menors migrants no acompanyats. Aquest projecte va néixer arran de la inquietud dels mateixos residents, com ens explica la Patrícia Pico, treballadora social i coordinadora del projecte conjuntament amb en Javier Rodríguez.

Durant 2 mesos, cada dimecres persones grans i menors van aprofundir en el coneixement mutu i van intercanviar experiències de vida. Gràcies a aquesta iniciativa les persones grans participants van poder conèixer de primera mà la realitat d’aquests joves que ho deixen tot enrere per intentar tenir una vida millor.

L’Oussama Abbou té 18 anys i fa dos anys i mig que va arribar en pastera a la península. Fins que no va participar en el projecte Acollim mai no havia parlat amb una persona gran perquè normalment quan s’hi acostava se n’anaven perquè els feia por. Quan parla de l’experiència se li il·luminen els ulls, com podeu veure en aquest vídeo.

A l’Antoni Fontanet, un dels participants de Mas d’Anglí en el projecte, el va impressionar la valentia d’aquests joves. Per ell, l’experiència no podria haver estat més positiva i ja té ganes d’embarcar-se en un nou projecte.

Tant en Javier Rodríguez, coordinador de Serveis de Mas d’Anglí, com l’Andrea Rodríguez, educadora social del CRAE participant en el projecte, coincideixen que l’experiència ha estat molt útil per desestigmatitzar el col·lectiu dels menors no acompanyats entre les persones grans que s’han adonat que la majoria d’aquests joves estudien i treballen de valent per guanyar-se un futur.

Si vols saber més sobre el projecte Acollim en aquests links trobaràs tota la informació:

Enhorabona a tots per aquesta experiència tan enriquidora!

Posted by Dolors

Les persones i la qualitat assistencial, al centre del nou ideari de l’ACRA

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha presentat el seu nou ideari que substitueix el decàleg que durant anys ha estat el full de ruta de l’entitat. La directora de la residència Mas d’Anglí de Grup Atlàntida, Olga Olivar, ha format part del grup de treball encarregat de la redacció del nou ideari i va ser l’encarregada de la lectura del mateix en l’acte de presentació. Un ideari que posa les persones i la qualitat assistencial al centre, sense oblidar les famílies, els professionals i l’entorn social:

  • SITUAR les persones en el centre de l’atenció per atendre les seves necessitats físiques i emocionals mitjançant uns serveis personalitzats de màxima qualitat.
  • APODERAR les persones en la presa de decisions per assolir el respecte, la dignitat i la plena autonomia.
  • PROMOURE les relacions empàtiques i d’escolta activa entre les nostres organitzacions i professionals i les persones i el seu entorn.
  • FOMENTAR la cohesió i el manteniment dels vincles personals amb la família i el seu espai vital.
  • GARANTIR un entorn agradable i estimulant per al benestar i confort de les persones, sostenible i respectuós amb el medi ambient.
  • ENFORTIR el desenvolupament professional dels treballadors, proporcionant-los les eines necessàries per prestar una atenció de qualitat.
  • PROMOURE estils de vida amb bona salut a les nostres organitzacions.
  • IMPULSAR la recerca i la innovació com a instruments d’una estratègia de millora contínua per a la transformació del sector.
  • OBRIR les organitzacions a la societat per disseminar amb transparència el coneixement de la seva realitat.
  • CONTRIBUIR a la transformació del model social d’atenció a les persones mitjançant el diàleg amb l’administració i altres agents de l’entorn.
Posted by Dolors

Neix l’Observatori de la Dependència, un espai de recerca i innovació pioner a Europa impulsat per l’ACRA

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha presentat el nou Observatori de la Dependència. Es tracta d’un espai de recerca i innovació, pioner a  Europa amb el qual es vol fer front al repte de l’envelliment de la població en els propers anys. Per aconseguir-ho, l’Observatori treballarà per desenvolupar estudis i altres eines útils per entendre el moment que viu el sector de la dependència i l’atenció a la gent gran.

Tal com va afirmar la Presidenta de l’ACRA, Cinta Pascual, “necessitem dades per prendre decisions intel·ligents en una societat cada vegada més complexa”. I s’ha posat com a exemple el fet que els propers vint anys, el 40% de les dones ingressades en residències seran llicenciades universitàries i per tant, el sector s’haurà d’adaptar a les seves necessitats i a les noves tecnologies que ja formaran part intrínseca d’aquesta generació.

A més, el nou Observatori tindrà un caràcter obert per tal d’interaccionar tant amb els usuaris com amb els professionals del sector per tal de generar debats i proporcionar pautes, segons va explicar Toni Andreu, Director d’estratègia de l’ACRA.

La primera publicació que l’Observatori ha presentat és el nou ideari de l’ACRA, fruit del consens dels 6 directors de residències que en formen part, entre ells la Directora de Mas d’Anglí del Grup Atlàntida, Olga Olivar. 

Posted by Dolors

S’inicia la fase de neteja del terreny i execució de la rampa d’accés a la futura residència de Maragall

 

Pere Abelló: “Des del 2004, s’han acomplert les expectatives i seguim apostant per la tercera edat i les residencies assistides amb el que serà el nostre tercer centre residencial”.

El seguiment de les obres de la nova residència de 127 places que Grup Atlàntida estrenarà al Passeig Maragall de Barcelona l’any 2021, avança a bon ritme i segons el planificació prevista.

S’ha iniciat una nova fase de desbrossament del solar de 2.000 m2  per extreure’n la vegetació existent, així com la finalització de totes les instal·lacions provisionals d’obra. També l’execució d’una rampa d’accés fins la cota de formigó existent.

El passat mes d’abril ja es va desenvolupar una fase inicial d’aixecament de l’acta notarial i obtenció de permisos pertinents per poder dur a termes les obres necessàries.

Segons el CEO d’Atlàntida, Pere Abelló, “Residencial Maragall ens permetrà consolidar la nova linia de negoci que vam iniciar quan l’any 2004 vam decidir diversificar i obrir la primera residència de Grup Atlàntida. En aquests quinze anys, s’han acomplert les expectatives i seguim apostant per la tercera edat i les residencies assistides amb el que serà el nostre tercer centre residencial”.

Recordem que la nova residència de Grup Atlàntida tindrà una superfície de 4.000 m2 repartits en set plantes -planta baixa, 5 plantes d’habitacions i una planta tècnica. La residència comptarà amb un ampli jardí a dos nivells orientat a sud, així com dues terrasses. La inversió total final serà de dotze milions d’euros.

Posted by Dolors

Grup Atlàntida comença les obres de la Residència Maragall

Grup Atlàntida hem començat les obres per la construcció d’una nova residència per a la gent gran al passeig Maragall de Barcelona. El centre es construirà en un solar de 2.000 mi tindrà una superfície de 4.000 mrepartits en set plantes -planta baixa, 5 plantes d’habitacions i una planta tècnica. La residència comptarà amb un ampli jardi a dos nivells orientat a sud, així com dues terrasses. El nou centre residencial es posarà en marxa la Setmana Santa de 2021 i representarà una inversió total de dotze milions d’euros.

Una residència amb la qualitat i l’experiència de Grup Atlàntida a preus més assequibles

La Residència Maragall tindrà un total de 127 places, que se sumaran a les 186 que ja tenen entre els dos altres centres de Grup Atlàntida: Mas d’Anglí i Mas Piteu, situats a la part alta de la ciutat. Al centre de Maragall, el grup continuarà oferint, serveis integrals als seus residents com ja fa actualment. El tret diferencial respecte Mas d’Anglí i Mas Piteu, és que amb la construcció de la Residència Maragall es vol democratitzar l’accés al centre mitjançant l’aplicació d’uns preus més assequibles, però mantenint la qualitat i l’experiència propis de Grup Atlàntida.

Grup Atlàntida va començar a caminar l’any 1927 com a asseguradora mèdica i no va ser fins l’any 2000 que va diversificar la seva activitat cap al sector de la tercera edat i l’assistència a persones amb dependència amb Dependentia. Amb aquest segell, el grup ofereix, a nivell estatal, serveis per a persones amb dependència de totes les edats, tant a nivell particular, com de centres residencials i institucions.

L’any 2004 va obrir les portes Mas d’Anglí, la primera de les residències per a gent gran del grup. I el 2011, va començar la seva activitat  la residència Mas Piteu.

 

 

Posted by Grup Atlàntida

Finalistes als Premis Nutrisenior

Estem molt contents d’anunciar que hem estat finalistes dels Premis Nutrisenior, amb el projecte ‘Hoy cocino yo’.

El projecte consisteix en una sèrie d’activitats que estan relacionades amb la cuina: un taller de receptes, sortides al mercat per comprar tots els ingredients necessaris per a les receptes i, finalment, l’elaboració dels plats a la cuina.

Volem agrair a Laboratorios Ordesa i Inforesidencias per aquesta iniciativa.

 

Posted by Grup Atlàntida

Implementació del model d’Atenció Centrada en la Persona a Residencial Mas d’Anglí

Des de fa ja més de quatre anys, a la Residència Mas d’Anglí, s’està implementant un nou model d’atenció a les persones grans. Aquest model, anomenat Atenció Centrada en la Persona (ACP), té com a objectiu respectar al màxim l’autonomia i les voluntats de les persones majors.

En moltes situacions, a les persones grans se les tracta com si no poguessin decidir per elles mateixes, com si estar a l’última etapa de la vida signifiqués que ja no tenen perquè lluitar pels seus desitjos i, per tant, es deixa de tenir en compte el que elles volen realment. Malauradament, encara avui en dia s’estableix una actitud molt paternalista envers les persones majors.

implementació del model d'atenció centrada en la persona a la residència mas d'anglí

Posted by Grup Atlàntida

Beneficis de la Sala d’Estimulació Multisensorial Snoezelen

Recentment, al nostre centre residencial Mas d’Anglí, hem creat la Sala d’Estimulació Multisensorial Snoezelen. Sala que amb un entorn segur i confortable ofereix als nostres residents la possibilitat d’obtenir experiències sensorials agradables en una atmosfera de confiança, relaxació i comunicació, a través de l’estimulació de les diferents àrees bàsiques de percepció: somàtica, vestibular i vibratòria a més de la resta dels sentits, entre ells tacte, oïda, vista, olfacte,…

Sala d'estimulació multisensorial Snoezelen

Posted by Grup Atlàntida

La maternitat a la vellesa

Fa un parell de mesos s’anunciava una notícia al diari que cridava força l’atenció; una dona hindú dóna a llum als 72 anys. La parella, després de quaranta-sis anys de relació i degut al fet de la impossibilitat d’haver tingut fills, es va sotmetre a una reproducció in vitro exitosa. Els comentaris generals i les opinions no van trigar a arribar a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. És ètic donar vida a una edat tan avançada?

A Residències Grup Atlàntida també ens ocupem de comentar l’actualitat amb els nostres residents i compartir opinions respecte a les coses que passen arreu de món. Aquest tema els va causar molta curiositat. A una edat similar a la de la dona de la Índia, els nostres residents, una mica estranyats, es preguntaven certes qüestions; és adequat la maternitat durant la vellesa? Quins avantatges i desavantatges pot produir aquest fet? Hauria d’estar limitada l’edat de reproducció per llei? És una decisió egoista?

la maternitat a la vellesa