Notícies

Posted by Dolors

S’inicia la fase de neteja del terreny i execució de la rampa d’accés a la futura residència de Maragall

 

Pere Abelló: “Des del 2004, s’han acomplert les expectatives i seguim apostant per la tercera edat i les residencies assistides amb el que serà el nostre tercer centre residencial”.

El seguiment de les obres de la nova residència de 127 places que Grup Atlàntida estrenarà al Passeig Maragall de Barcelona l’any 2021, avança a bon ritme i segons el planificació prevista.

S’ha iniciat una nova fase de desbrossament del solar de 2.000 m2  per extreure’n la vegetació existent, així com la finalització de totes les instal·lacions provisionals d’obra. També l’execució d’una rampa d’accés fins la cota de formigó existent.

El passat mes d’abril ja es va desenvolupar una fase inicial d’aixecament de l’acta notarial i obtenció de permisos pertinents per poder dur a termes les obres necessàries.

Segons el CEO d’Atlàntida, Pere Abelló, “Residencial Maragall ens permetrà consolidar la nova linia de negoci que vam iniciar quan l’any 2004 vam decidir diversificar i obrir la primera residència de Grup Atlàntida. En aquests quinze anys, s’han acomplert les expectatives i seguim apostant per la tercera edat i les residencies assistides amb el que serà el nostre tercer centre residencial”.

Recordem que la nova residència de Grup Atlàntida tindrà una superfície de 4.000 m2 repartits en set plantes -planta baixa, 5 plantes d’habitacions i una planta tècnica. La residència comptarà amb un ampli jardí a dos nivells orientat a sud, així com dues terrasses. La inversió total final serà de dotze milions d’euros.

Posted by Dolors

Grup Atlàntida comença les obres de la Residència Maragall

Grup Atlàntida hem començat les obres per la construcció d’una nova residència per a la gent gran al passeig Maragall de Barcelona. El centre es construirà en un solar de 2.000 mi tindrà una superfície de 4.000 mrepartits en set plantes -planta baixa, 5 plantes d’habitacions i una planta tècnica. La residència comptarà amb un ampli jardi a dos nivells orientat a sud, així com dues terrasses. El nou centre residencial es posarà en marxa la Setmana Santa de 2021 i representarà una inversió total de dotze milions d’euros.

Una residència amb la qualitat i l’experiència de Grup Atlàntida a preus més assequibles

La Residència Maragall tindrà un total de 127 places, que se sumaran a les 186 que ja tenen entre els dos altres centres de Grup Atlàntida: Mas d’Anglí i Mas Piteu, situats a la part alta de la ciutat. Al centre de Maragall, el grup continuarà oferint, serveis integrals als seus residents com ja fa actualment. El tret diferencial respecte Mas d’Anglí i Mas Piteu, és que amb la construcció de la Residència Maragall es vol democratitzar l’accés al centre mitjançant l’aplicació d’uns preus més assequibles, però mantenint la qualitat i l’experiència propis de Grup Atlàntida.

Grup Atlàntida va començar a caminar l’any 1927 com a asseguradora mèdica i no va ser fins l’any 2000 que va diversificar la seva activitat cap al sector de la tercera edat i l’assistència a persones amb dependència amb Dependentia. Amb aquest segell, el grup ofereix, a nivell estatal, serveis per a persones amb dependència de totes les edats, tant a nivell particular, com de centres residencials i institucions.

L’any 2004 va obrir les portes Mas d’Anglí, la primera de les residències per a gent gran del grup. I el 2011, va començar la seva activitat  la residència Mas Piteu.

 

 

Posted by Grup Atlàntida

Finalistes als Premis Nutrisenior

Estem molt contents d’anunciar que hem estat finalistes dels Premis Nutrisenior, amb el projecte ‘Hoy cocino yo’.

El projecte consisteix en una sèrie d’activitats que estan relacionades amb la cuina: un taller de receptes, sortides al mercat per comprar tots els ingredients necessaris per a les receptes i, finalment, l’elaboració dels plats a la cuina.

Volem agrair a Laboratorios Ordesa i Inforesidencias per aquesta iniciativa.

 

Posted by Grup Atlàntida

Implementació del model d’Atenció Centrada en la Persona a Residencial Mas d’Anglí

Des de fa ja més de quatre anys, a la Residència Mas d’Anglí, s’està implementant un nou model d’atenció a les persones grans. Aquest model, anomenat Atenció Centrada en la Persona (ACP), té com a objectiu respectar al màxim l’autonomia i les voluntats de les persones majors.

En moltes situacions, a les persones grans se les tracta com si no poguessin decidir per elles mateixes, com si estar a l’última etapa de la vida signifiqués que ja no tenen perquè lluitar pels seus desitjos i, per tant, es deixa de tenir en compte el que elles volen realment. Malauradament, encara avui en dia s’estableix una actitud molt paternalista envers les persones majors.

implementació del model d'atenció centrada en la persona a la residència mas d'anglí

Posted by Grup Atlàntida

Beneficis de la Sala d’Estimulació Multisensorial Snoezelen

Recentment, al nostre centre residencial Mas d’Anglí, hem creat la Sala d’Estimulació Multisensorial Snoezelen. Sala que amb un entorn segur i confortable ofereix als nostres residents la possibilitat d’obtenir experiències sensorials agradables en una atmosfera de confiança, relaxació i comunicació, a través de l’estimulació de les diferents àrees bàsiques de percepció: somàtica, vestibular i vibratòria a més de la resta dels sentits, entre ells tacte, oïda, vista, olfacte,…

Sala d'estimulació multisensorial Snoezelen

Posted by Grup Atlàntida

La maternitat a la vellesa

Fa un parell de mesos s’anunciava una notícia al diari que cridava força l’atenció; una dona hindú dóna a llum als 72 anys. La parella, després de quaranta-sis anys de relació i degut al fet de la impossibilitat d’haver tingut fills, es va sotmetre a una reproducció in vitro exitosa. Els comentaris generals i les opinions no van trigar a arribar a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. És ètic donar vida a una edat tan avançada?

A Residències Grup Atlàntida també ens ocupem de comentar l’actualitat amb els nostres residents i compartir opinions respecte a les coses que passen arreu de món. Aquest tema els va causar molta curiositat. A una edat similar a la de la dona de la Índia, els nostres residents, una mica estranyats, es preguntaven certes qüestions; és adequat la maternitat durant la vellesa? Quins avantatges i desavantatges pot produir aquest fet? Hauria d’estar limitada l’edat de reproducció per llei? És una decisió egoista?

la maternitat a la vellesa